Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Finomságok :P

 


CSOKIS MUFFIN

Hozzávalók:

- 10 dkg margarin

- 18 dkg cukor

- 2 teáskanál vaníliás cukor

- 3 evőkanál kakaópor

- 2 tojás

- 15 dkg liszt

- 1 teáskanál sütőpor

- fél csésze tejszín

 

 

HÁZI JÉGKRÉM

 

- 3 tojássárgája

- másfél e.k porcukor

- 3-4 dl habtejszín

- 15 dkg apróra tört csokoládé

 

Elkészítés:

A tojássárgákat keverd habosra a porcukorral. A tejszínből verj kemény habot, és a csokoládétörmelékkel együtt óvatosan keverd hozzá a tojássárgájához. Öntsd a keveréket egy műanyag edénybe, és legalább 4 órára tedd be a fagyasztóba.

 

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra .A margarint a cukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd folyamatos kevergetés közben add hozzá a tojást és a kakaót.Keverd össze a lisztet a sütőporral, és az egészet óvatosan adagold a krémhez. Öntsd a kész tésztát muffinformákba, 15-20 perc alatt süsd készre , majd hagyd kihűlni.

 

Tepsis zabpelyhes sütemény

     

10 dkg zabpelyhet, 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 10 dkg finomlisztet, 10 dkg búzadarát jól összekeverünk egy tálban. Adjunk hozzá annyi vizet, hogy nagyjából nokedlitészta keménységű anyagot kapjunk. Tegyük félre 20-30 percre, ennyi idő alatt a zabpehely és a dara megszívja magát. Ekkor keverjünk el benne egy csomag sütőport. Édesítsük a tésztát 5 evőkanál agavé sziruppal, adjunk hozzá 5 dkg kókuszreszeléket (vagy többet, ha intenzív ízt akarunk elérni), 10 dkg durvára darabolt diót vagy mandulát és 5 deka rumba áztatott mazsolát, valamint 2 kávéskanál őrölt fahéjat, és egy citrom reszelt héját. Alaposan keverjük el a hozzávalókat, ha túl keménynek találjuk a tésztát, lazíthatunk rajta néhány evőkanál tejjel.

Öntsük vajjal kikent tepsibe, akkorába, hogy ne legyen túl vastag a tészta benne. Bármilyen kemény gyümölccsel kirakhatjuk a tetejét, alkalmas rá a szilva, a körte, az alma, de illik hozzá a meggy és a sárgabarack is, attól függően, milyen gyümölcsnek van éppen szezonja. 180 fokos sütőben süssük 45 percig, végezzünk tűpróbát, nehogy nyers maradjon a sütemény közepe.